Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо беше изключително ядосан след загубата с 0:3 от Тотнъм насред "Олд Трафорд" в дербито от 3-ия кръг на Висшата лига.

След мача Специалния, за когото това е най-тежкото домакинско поражение в цялата му кариера, се нахвърли върху журналистите. Той ги обвини, че винаги критикуват "червените дяволи" и добави, че отборът му се е представил силно и резултатът лъже.

"Кажете ми един път завинаги кое е по-важно: да играем красиво или да побеждаваме? Когато печелим грозно, казвате, че трябва да играем красиво. Сега се представихме така, но паднахме. Не мога да разбера кое предпочитате", заяви Моуриньо на пресконференцията, след което добави, че феновете са най-големият съдник на отбора. "Получихме аплодисменти след мача, защото ги заслужихме с представянето си. Ще продължаваме в този дух", добави португалецът.

Статистиката обаче показва, че критиките не са незаслужени. Юнайтед допусна 50-та домакинска загуба в ерата на Висшата лига, като 32% от тях (16) са в сезоните след оттеглянето на легендата сър Алекс Фъргюсън. "Знаете ли какво означава 3:0? Знаете ли? Това е резултатът. Но също така и броят на титлите, които съм печелил във Висшата лига. Това е повече от общия сбор на останалите 19 мениджъри. 3:2 за мен", защити се Моуриньо. 

Накрая той напусна пресконференцията, повтаряйки: "Уважение, уважение, уважение", с което отново прикани медии да спрат с непрестанните критики към него и отбора му.

В следващия кръг Юнайтед гостува на Бърнли и ще търси задължителна победа, за да не допусне сериозно изоставане от лидерите още в началото на сезона. Ливърпул и Челси имат пълен актив от 9 точки, шампионът Манчестър Сити е със 7 т.

"Червените дяволи" пък се намират на незавидната 13-та позиция с едва 3 т.