Най-успешният клуб във Висшата лига Манчестър Юнайтед е в основата на коалиция, която желае връщането схемата със затварянето на трансферния прозорец отново в края на месец август, съобщава “Дейли Мейл”.

Както е известно, през лятото за пръв път бе приложена на практика гласуваната в края на миналата година промяна, която гласеше, че прозорецът ще затвори деня преди откриването на сезона във Висшата лига, но е била отчетена като неуспешен експеримент, твърди изданието.

"Червените дяволи" успяха да вземат само трима нови футболисти, а мениджърът Жозе Моуриньо остана недоволен от селекцията на своя тим. Завръщане към старата система вероятно ще бъде приветствана и от останалите големи клубове в Англия, които са на мнение, че в момента са поставени в неизгодно положение спрямо конкурентите си от Континента.

 Това лято в такава неизгодна ситуация най-вече изпадна Челси, когато “сините” от Лондон загубиха Тибо Куртоа, преминал в посока Реал Мадрид, и трябваше спешно да бъде намерен заместник. Те все пак успяха да устоят на подобно положение с другата си голяма звезда - Еден Азар. Друг от големите клубове - Тотнъм пък изобщо не успя да привлече нито едното ново попълнение.

 Част от клубовете са на мнение, че промяната е дошла с година по-рано, тъй като Световното първенство в Русия също е скъсило възможностите за работа на трансферния пазар и евентуална по-лесна аклиматизация към новите условия. Дебат по темата ще бъде проведен на среща на клубовете от Висшата лига през ноември, когато се очаква да бъде проведено и ново гласуване по темата. Поне половината от тимовете в най-високото ниво на английския футбол трябва да подкрепят предложението за промяна, за да може то да стане факт през следващото лято.