Дарби Каунти нанесе нов удар върху Манчестър Юнайтед, след като го елиминира от турнира за Купата на Лигата. 

Хората на Франк Лампард спечелиха след дузпи на „Олд Трафорд” свлд 2:2 в редовното време, за да увеличат още повече напрежението върху Жозе Моуриньо. 

Овните водеха в последните секунди преди Маруан Фелайни да изравни и да се стигне до наказателни удари. При тях отборите бяха солидни, докато не дойде изпълнението на Фил Джоунс. 

В състава на Юнайтед имаше 9 промени от равенството с Уулвърхемптън, като само Лингард и Лукаку запазиха местата си. Въпреки това съставът на Червените дяволи бе доста сериозен. 

В групата обаче нямаше място за Пол Погба, който според Жозе Моуриньо е получил почивка. Това обаче бе доста подозрително на фона на информациите за нов скандал между двамата и твърденията, че мениджърът е казал на халфа, че повече няма да носи повече капитанската лента. 

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 3-ата минута. Марсиал атакува отляво и подаде на Лукаку, който пък пусна към Лингард. Хуан Мата обаче бе сам отдясно и след като получи топката, с майсторски удар я прати в далечния ъгъл. 

Дарби отговори с опасни ситуация пред Бенет, но Серхио Ромеро се хвърли самоотвержено и спаси. Малко по-късно Мата пропусна да вкара отново, след като останал сам срещу Карсън стреля неточно. Марсиал бе на път да вкара от корнер, но гредата го спря. 

Положенията обаче бяха много и в 13-ата минута Лукаку също не успя да реализира, стреляйки покрай целта от добра позиция. Овните не изглеждаха обречени и Брайсън стреля опасно, но покрай вратата. Лукаку пък се отчете с нов пропуск макар и от трудна позиция. 

Ерик Баи остана на сантиметри от попадение за Юнайтед, докато Дейвид Нюджънт не успя да засече едно центриране, от което можеше да създаде много проблеми на Ромеро. 

След почивката стана още по-интересно. Уилсън стреля опасно, но Ромеро някак си спаси. Подобрението за Дарби обаче даде резултат и в 59-ата минута Хари Уилсън изпълни отлично свободен удар от 30 метра, за да не остави шансове на Ромеро. Страхотен гол!

В 67-ата минута обаче, за Юнайтед стана лошо. Ромеро игра с ръка извън наказателното поле, за да спре пробив на Уилсън и бе изгонен. Въпреки това Лукаку удари гредата в 73-ата минута. 

В 85-ата минута Овните смълчаха „Олд Трафорд”, макар и след ВАР. Грант изби удар на Маунт, а Мариот вкара при добавката. Уилсън бе в засада при удара, но не тръгна за топката, така че голът бе признат. Сензацията бе близо. 

В 95-ата минута обаче, Маруан Фелайни хвърли своите съотборници в екстаз. Белгиецът вкара с глава след центриране на Дало и така се стигна до изпълнение на дузпи. 
 
При дузпите всички изпълнители успяха при първите 5 изпълнения, което бе страхотно. Брайсън и Дало също вкараха за 6:6. Форсайт също бе крайно убедителен за Дарби. Матич изравни, а Ричард Киоу също вкара. При 8-ото изпълнение за Юнайтед обаче, Джоунс стреля слабо и Карсън спаси
 
Манчестър Юнайтед – Дарби Каунти 2:2 (7:8 след дузпи)
 
1:0 Мата 3
1:1 Уилсън 59
1:2 Мариот 85
2:2 Фелайни 95
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дало, Баи, Джоунс, Йънг, Ерера (63 Фелайни), Матич, Мата (70 Грант), Лингард (63 Фред), Марсиал, Лукаку
Дарби Каунти: Карсън, Богъл (87 Уиздъм), Киоу, Томори, Форсайт, Брайсън, Джонсън, Бенет (77 Йозефсон), Маунт, Уилсън, Нюджънт (79 Мариот)