Уест Хям задълбочи кризата в Манчестър Юнайтед, след като срази Червените дяволи с 3:1 на своя „Лондон Стейдиъм”. 

Чуковете се възползваха от ситуациите, които имаха, докато съперникът им определено показа, че атмосферата в тима изобщо не е добра, игра без настроение и напрежението върху Жозе Моуриньо става все по-голямо. 

Домакините дръпнаха с два гола до почивката, а скоро след като интриката се върна, си гарантираха успеха с ново попадение и така че вече имат 7 точки, докато Юнайтед остава с 10. 

В състава на Юнайтед Пол Погба стартира в средата на терена. В атаката обаче липсваше Алексис Санчес за сметка на Марсиал, което бе интересно, а  в защита се появи и младия Мактомини. За домакините както се очакваше Марко Арнаутович се завърна след травма. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за Чуковете, които поведоха още в 5-ата минута. Нобъл подаде на Сабалета вдясно, ветеранът напредна и центрира ниско, а Фелипе Андерсон отклони покрай Де Хеа, за да отбележи първия си гол с екипа на лондончани. В ситуацията обаче сякаш имаше и тънка засада на асистента за гола. 

Домакините определено действаха по-добре в първите минути пред погледа на бившия си играч Патрис Евра, който разбира се игра солидно и за Юнайтед и гледаше двубоя в компанията изпълнителния директор на гостите Ед Уудуърд. 

Някъде около 15-ата минута Червените дяволи започнаха да задържат повече топката и в 22-ата бяха близо до изравняване. Ашли Йънг центрира, а Лукаку се измъкна от пазача си и засече с глава, но топката срещна външната част на гредата. Като цяло обаче хората на Моуриньо не бяха достатъчно опасни в предни позиции. 

В 39-ата минута от Юнайтед поискаха дузпа за сблъсък между Мактомини и Масуаку, но реферът правилно не отсъди такава. Уест Хям обаче продължи да играе добре и в 43-ата минута дръпна с 2:0, макар и с късмет. След корнер Ярмоленко овладя, бутна топката встрани и стреля към далечния ъгъл, но се получи рикошет в Линдельоф и Де Хеа бе безпомощен. 

След паузата не се усети кой знае каква промяна при гостите, а и Моуриньо не направи смяна. Арнаутович стреля над вратата при една контра, а гостите продължаваха да бъдат твърде пасивни в атака.  

Все пак в 65-ата минута Фелайни стреля опасно с глава, но Фабиански спаси. Жозе извади Погба в 70-ата минута и малко след това интригата се върна. След корнер защитата на домакините заспа и Рашфорд вкара на близката греда. 

Радостта обаче не продължи дълго. В 74-ата минута Нобъл получи твърде много време да задържи топката и изведе Арнаутович през центъра, а австриецът не сбърка. Централните бранители на Юнайтед просто ги нямаше в ситуацията. 

В оставащото време Мактомини стреля опасно, но като цяло гостите не направиха нищо кой знае какво и логично загубиха, за да покажат, че нещата в тима наистина не вървят. 

Уест Хям – Манчестър Юнайтед 3:1
 
1:0 Андерсон 5
2:0 Ярмоленко 43
2:1 Рашфорд 71
3:1 Арнаутович 74
 
Уест Хям: Фабиански, Сабалета, Балбуена, Диоп, Масуаку, Райс, Ярмоленко (72 Снодграс), Нобъл, Обианг, Андерсон (92 Диангана), Арнаутович (83 Антонио)
Ман Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Мактомини, Смолинг, Линдельоф (57 Рашфорд), Шоу, Фелайни, Матич, Погба (70 Мата), Марсиал (70 Фред), Лукаку