Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу вече е подписал нов договор с клуба, според който ще взима по около 150 000 паунда на седмица. Това се е случило днес сутринта на клубната база в Карингтън. 

Според английските медии официалното потвърждаване се очаква да стане съвсем скоро, вероятно още преди мача с Челси през уикенда, след като желанието на Червените дяволи бе да задържат футболиста. 

Срокът на контракта е за 5 сезона, като „Дейли Мейл” отбеляза забележителния обрат в кариерата на играча, който бе пред раздяла с клуба в един момент и почти не играеше, но сега ще бъде един от най-добре платените играчи в отбора. 

Шоу си върна доверието на Жозе Моуриньо със серия солидни представяния и не случайно от началото на сезона е твърд титуляр в състава на Юнайтед. Преди това той бе сериозно критикуван от португалеца, но това го амбицира да си върне формата и новият договор е награда за положените усилия.  

Според „Скай Спортс” сега от Юнайтед ще насочат вниманието си към удължаването на контрактите на Антони Марсиал и Давид де Хеа, като първоначално от клуба ще използват опцията за удължаване с един сезон, която е заложена в настоящите споразумения.