Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че за него Ювентус е повече от фаворит за спечелването на Шампионската лига през този сезон. Двата отбора се срещат на "Олд Трафорд" във вторник в мач от груповата фаза на турнира.


"През лятото те се сдобиха с един специален играч (Роналдо), който може да прави разликата в такива мачове. Според мен с него те са повече от фаворит за спечелването на Шампионската лига. Освен това привлякоха още важни играчи като Леонардо Бонучи, Жоао Кансело и Емре Джан. Ювентус има много какво да предложи, вече и доста години разчитат на един и същ треньор и една и съща структура", заяви Моуриньо.

Португалецът отказа да обсъжда повече сънародника си Кристиано Роналдо, като каза единствено, че "Кристиано е на такова ниво, че не е нужно някой да поставя качествата му под съмнение. Той е един от най-великите играчи за всички времена и никой не може да оспори това."

Запитан за собствения си отбор, Моуриньо заяви, че няма да може да разчита в предстоящия мач на нападателя Алексис Санчес, който е с травма и не тренира с отбора в понеделник, но въпреки разочароващото равенство 2:2 с Челси в събота, в тима има настроение и обстановката е по-ведра.

"Срещу Челси изпитахме разнопосочни чувства. Всички в тима бяха доволни от отборната работа, която свършиха, но никой не бе доволен от резултата. Затова поисках от играчите да вземат най-доброто от тези чувства, които изпитват. Искам да остана в отбора и да изпълня договора си. Искам да бъда тук, дори и след като той изтече. Така че няма нищо вярно в това, че ще си ходя", коментира Моуриньо и последните слухове около себе си.

Моуриньо бе попитан и за инцидента в края на мача с Челси, при който едва не се стигна до ръкопашен бой между него и хора от щаба на "сините". След изравнителния гол на Рос Баркли човек от щаба на домакините - Марко Яни, се израдва провокативно в лицето на мениджъра на Юнайтед, което го изкара извън нерви.

"Напълно сериозно казвам, че искам да благодаря на Маурицио Сари за неговата честност. Искам да благодаря и на клуба Челси, но не съм доволен, че около този инцидент с това младо момче се вдигна толкова много шум. То не заслужава това. Приех извинението му и не мисля, че той заслужава да бъде уволнен", каза Моуриньо.

На пресконференцията преди мача присъства и нападателят на "червените дяволи" Ромелу Лукаку, който определи предстоящия мач като сериозно предизвикателство.

"Утре ни предстои много сериозно предизвикателство. Искаме да спечелим мача и да покажем добра игра, но не трябва да забравяме, че излизаме срещу един от най-добрите тимове в Европа. Настроенито сред играчите е наистина позитивно, макар всички да бяхме разочаровани от равенството с Челси. Но ситуацията се е различна, много неща се промениха от началото на сезона. Показахме, че можем да пресираме и да атакуваме", допълни още белгиецът.