През последния зимен прозорец транфсерът на Алексис Санчес от Арсенал в Манчестър Юнатйед беше сред най-големите. Чилийската звезда имаше привилегията сам да избере къде да премине – при "червените дяволи" или градския съперник Сити.

Нападателят избра "Олд Трафорд" и за момента решението му не се оправдава в никаква степен. Той има едва 4 гола за отбора в 26 мача във всички турнири. За сравнение за "топчиите" наниза 80 попадения в 163 срещи във всички надпревари, показа справка на Gol.bg. Това прави почти 50% успеваемост за Санчес.

Според Арсен Венгер, с когото Алексис работи от 2014 до 2018 г. на "Емиретс", проблемът на латиноса се крие в главата. "Считам, че изгуби своята увереност", заяви френската легенда на Арсенал пред belN Sport. "Силата му се крие в способността да поеме инициативата. Този тип футболисти са най-уязвими, когато загубят доверие в играта си", допълни Венгер.

В отсъствието на контузения Ромелу Лукаку, чилиецът имаше шанса в два поредни мача да поведе атаката на Юнайтед. Срещу Борнемут във Висшата лига беше сменен в 77-ата минута от Джеси Лингард и "червените дяволи" стигнаха до успеха с 2:1 в продължението.

Срещу Ювентус в Шампионска лига беше на терена с 60 секунди повече преди да отстъпи мястото си на Мауран Фелайни. По това време "бианконерите" водеха с 1:0 и двубоят беше спокоен за Войсчех Счесни. Но англичаните спечелиха в края с фамозен обрат чрез Хуан Мата (86) и Алекс Сандро (90-авт). Когато Санчес вече го нямаше...

Според мнозина специалисти проблемът му се крие не само в главата, но и в тактиката на Жозе Моуриньо, която не пасва на стила на нападателя. И в това твърдение също има известна логика, защото за момента изглежда, че Алексис и Юнайтед се справят по-добре един без друг. Което е странно, като обърнем гръб и видим футболистите, които са напускали Арсенал в посока "Театъра на мечтите" (Робин ван Перси, Дейвид Хърд и др.).

Дали януари чилиецът отново ще направи голям трансфер, за да върне познатото си от Арсенал, Барселона и Удинезе ниво, времето ще покаже. Но едно е ясно - доказал е, че не е случаен футболист.