Манчестър Юнайтед отново се подхлъзна, след като не успя да победи Кристъл Палас и мачът от 13-ия кръг на Висшата лига завърши 0:0. 

В интерес на истината лондончани имаха дори по-добрите положения и със сигурност заслужаваха да не загубят. В двубоя имаше много положения, но всички те бяха пропуснати. 

Така хората на Жозе Моуриньо изостанаха още от лидерите, като имат 21 точки. Палас пък взе първата си точка от „Олд Трафорд“ от 1989-а, като спря поредицата от 11 поредни поражения и с 9 продължава борбата за оцеляване. 

В състава на Юнайтед за първи път от доста време титуляр бе Ромелу Лукаку. Пол Погба също се завърна, а Матио Дармиан се появи в защитата. За гостите Уилфред Заха стартира вместо Аю.

Юнайтед започна активно и в 4-ата минута Лукаку получи шанс да стреля, като отправи удар, който бе блокиран от Уан-Бисака. Малко след това Марсиал бе изведен зад защитата, но Хенеси го спря отлично, макар и да останаха съмнения за игра с ръка извън наказателното поле. 

Двубоят продължи да се развива до голяма степен в половината на гостите и Червените дяволи имаха пълен контрол върху събитията на терена. Все пак в 18-ата минута Заха опита късмета си, но стреля твърде неточно. Погба също не бе прецизен при един опит. 

В 22-ата минута „Олд Трафорд“ изтръпна, защото Миливойевич пресече един пас и  подаде на Заха, който след няколко докосвания стреля опасно от около 25 метра, но топката профуча от външната част на гредата. 

Малко след това Орлите стигнаха до ново опасно положение. Този път Ван Аанхолт бе изведен сам отляво, напредна, но не успя да отправи достатъчно добър удар и топката премина покрай вратата. Това бяха две много добри положения за гостите. 

Юнайтед отговори с удар на Смолинг, който също не намери мрежата, а след това Лингард накара Хенеси да се намесва. Положенията обаче бяха много. Погба стреля над гредата при друго положение. 

В 44-ата минута при едно статично положение Куяте успя да отклони във вратата след центриране на Миливойевич, но бе в тънка засада, забелязана от лайнсмена, който отмени гола. 

Втората част започна равностойно, но напрежението върху Юнайтед се увеличаваше, тъй като победата бе задължителна. Последва отменен гол и за Юнайтед, отново правилно. Лукаку направи добавка след удар на Йънг, но бе зад защитата. 

Палас оставаше опасен и в 62-ата минута Де Хеа отрази удари на Куяте и на Ван Аанхолт в рамките на секунди. Моуриньо логично направи трите си смени, като пусна Фелайни, Рашфорд и Алексис в стремежа да спечели мача. 

В 68-ата минута белгиецът имаше късмет, че остана в мача. Халфът атакува бурно една топка и се сблъска с Миливойевич, но реферът го пожали само с жълт картон. Малко след това лондончани пак пропуснаха. 

Таунзънд тръгна напред и преодоля Матич и Линдельоф, след което се ориентира най-добре и излезе сам срещу Де Хеа, но стреля покрай вратата! Огромен пропуск, а на пейката Рой Ходжсън не можеше да повярва на очите си. 

Марсиал за пореден път не намери целта, преди в 83-ата минута Лукаку да се възползва от центриране на Дармиан и да отправи много опасен удар с глава, но Хенеси реагира отлично и успя да избие. 

В 90-ата минута Рашфорд бе намерен в наказателното поле, но Томкинс се справи отлично, за да блокира опита на чилиеца. В крайна сметка отчаяните усилия на домакините не дадоха резултат и те загубиха нови 2 точки. 

Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас 0:0
 
Манчестър Юн: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Матич, Погба (66 Алексис), Мата (59 Фелайни), Лингард (59 Рашфорд), Марсиал, Лукаку
Кристъл Палас: Хенеси, Уан-Бисака, Томкинс, Сако, Ван Аанхолт, Маккартър, Куяте, Миливойевич, Майер, Таунзънд (88 Шлуп), Заха (91 Аю)