Ромелу Лукаку може да носи много повече на Манчестър Юнайтед от просто голове. Това обяви Димитър Бербатов, който гостува в предаването „Goals on Sunday”. 

Белгиецът е в лоша форма напоследък, което доведе до слухове, че може да бъде продаден, но според българина нападателят трябва да получава повече помощ от съотборниците си. 

„Не мога да разбера защо хората се фокусират върху головата му суша. В съвременния футбол нападателите носят много повече. Как целия този негативизъм ще помогне на Лукаку, когато непрекъснато чува, че не бележи? Това няма как да не му влияе” заяви Бербатов. 

„Той естествено не е доволен, че не бележи. Сигурно се прибира вкъщи и си казва „Не мога да повярвам, че пак не вкарах. Сега пак ще ме критикуват”. Разбира се, че тогава увереността му няма да е на високо ниво” добави бившият нападател на Юнайтед. 

„Хората мислят, че сам не иска да бележи, но това естествено не е вярно. Аз го харесвам, защото той има добър контрол върху топката, мощен е, но също се нуждае и от съотборници, които да знаят, как да му подават. Ако Лукаку не е достатъчно прецизен при първото си докосване, тогава трябва да му се подаде така, че да може да овладее” каза още Бербатов.