Давид де Хеа е на път да промени намеренията си и да подпише нов дългосрочен договор с Манчестър Юнайтед, а причината за това е съвсем прозаична – пари. 

Според вестник „Сън“ испанецът е на път да се обвърже с Червените дяволи срещу заплата от по 400 000 паунда седмично, което ще го направи най-добре платеният вратар в света. Това е два пъти повече от досегашното му възнаграждение. 

Де Хеа води разговори с клуба от известно време, като досега се считаше, че е по-вероятно да напусне, отколкото да остане, въпреки че наскоро Юнайтед използва опцията в контракта му, за да го задържи поне до лятото на 2020-а година. 

Пари Сен Жермен бе готов да извади солидна сума, за да се сдобие с футболиста, като се говореше, че французите са готови да изчакат до края на договора му и да го вземат без пари, но след тези информации по всичко изглежда, че това няма да се случи. 

За Юнайтед обаче е от ключово значение да разполага с някои от най-добрите играчи в света, а Де Хеа е считан за точно такъв, въпреки слабото световно първенство и някои колебания, които допуска в представянето си.