Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн не пропусна да разкритикува отбора след загубата от Ливърпул с 1:3. 

Червените дяволи бяха тотално надиграни, като не показаха характер, за да останат на 19 точки от мърсисайдци, които са на върха и на цели 13 от Топ 4. 

„Сега е лесно да се критикуват футболистите, но истината е, че много от играчите, които бяха на терена не стават за Юнайтед. Те са добри, но не достатъчно, за да носят екипа на отбора. В последната година или две те са твърде далеч от Ливърпул, Ман Сити, Тотнъм и Челси” заяви Кийн. 

„Ливърпул просто доминираше във всичко: при корнерите, притежанието, ударите, головете и честно казано не съм изненадан. Преди мача се страхувах, че поражението за Юнайтед ще е сериозно и то определено можеше да бъде такова. В края Ливърпул просто си играеше с противника. Труден ден за Юнайтед, но не съм изненадан” добави той. 

„Най-големият проблем е защитата. Трябва да имаш добра основа и след това да градиш напред. Необходимо е да можеш да запазваш сухи мрежи, а днес това нямаше как да се случи и Ливърпул можеше да вкара още доста голове. Ако днес човек идва от луната и не знае нищо за футбола, веднага ще разбере, че Юнайтед е отбор на средно ниво. Това е онзи Юнайтед от 80-те” каза още Кийн.