Жозе Моуриньо защити бурно играчите на Манчестър Юнайтед и бе категоричен, че не е загубил съблекалнята и футболистите все още играят за него. 

Червените дяволи паднаха от Ливърпул с 1:3 вчера и по този начин записаха най-слабото си постижение след 17 кръга във Висшата лига. След мача логично португалецът бе запитан дали счита, че все още има подкрепа от играчите на Юнайтед, което го ядоса. 

„Какво искате да кажете? Смятате, че футболистите са недобросъвестни? Ако ме питате това, аз съм категоричен, че те се раздават максимално всеки ден, както трябва да прави един играч във всеки един мач. Тук няма значение мениджъра“ заяви Специалния. 

„Убеден съм, че в този мач тези, които бяха на терена, направиха всичко по силите си. Противното би означавало неуважение към клуба и неговите фенове“ добави Моуриньо, като отчете предимството на съперника. 

„Ливърпул бе просто по-добрият тим. Не успяхме да отговорим на тяхната агресия,  енергия и физическа мощ. Добавяйки и техниката им ни надиграха. Въпреки това бяхме в мача да последно и в края имахме своите положения. Най-големите ни проблеми бяха в първите 20 минути“ каза още треньорът, като смята, че място в Топ 4 може да бъде постигнато, въпреки изоставането на 11 точки. 

„Естествено, че не можем да станем шампиони, но все още може да приключим в Топ 4. Няма обаче да е лесно. Със сигурност ще бъдем в топ 6. Сега целта е да стигнем до петата позиция и след това ако можем да погледнем и по-нагоре“.