Председателят на фен клуба на Манчестър Юнайтед в България Емил Йорданов призна, че е останал шокиран от новината за уволнението на Жозе Моуриньо. Португалецът бе освободен днес заради незадоволителни резултати, след като само преди дни „червените дяволи“ загубиха с 1:3 от Ливърпул.

„Бях шокиран от новината, но може би 90% от феновете на Юнайтед са много удовлетворени от това решение. Аз съм малко раздвоен, тъй като бях почитател и привърженик на Моуриньо, даже имам честта да го познавам. Успях да се видя с него, когато сме ходили на тренировъчната база на клуба. Сега ще видим дали това решение е добре за отбора, защото имаме топ играчи, които получават космически заплати, а нямаме никаква игра. Ще видим дали играчите нарочно са се представяли слабо, за да махнат Моуриньо. Ако почнем да се представяме добре, значи причината е била в него. Според мен той изтърва съблекалнята. Донякъде не прие философията, която Сър Алекс остави“, заяви Йорданов пред БНР.

„Ние станахме маркетинг отбор. Навсякъде се пише, че ние сме най-печелившият отбор. Даже в едно интервю изпълнителният директор Ед Уудуърд казва, че успехите на Манчестър Юнайтед не се изразяват в купи и медали, а във финансово отношение. Което е много болезнено за Юнайтед и за нас феновете. Защото ние сме свикнали на съвсем друга философия, свикнали сме да гледаме съвсем други мачове. Защото за мача с Арсенал имаше над 2000 свободни места на стадиона. Това за мен е престъпление.

Аз съм фен на Манчестър Юнайтед заради философията – всичко да излиза от школата. Когато млади момчета като Пол Скоулс, Фил Невил, Гари Невил, Ники Бът, Райън Гигс от деца влязоха в големия отбор. Ако тази философия се подкрепи, може би от някого от школата, от треньорския щаб, който знае всичко за отбора, ще тръгнем нагоре. Защото сега един нов мениджър няма да бъде подготвен за английския футбол. Видяхте както стана с Антонио Конте. Направи един добър сезон и на следващия го изгониха. Трябва ни човек, който да приеме идеята. Да продължи това, което направи сър Алекс Фъргюсън. Нужен ни е човек, който ще върне духа на отбора. Ако това се случи, аз ще бъда най-щастливият човек на света. Както и всички фенове на Юнайтед“, каза още Емил Йорданов.