Жозе Моуриньо ще прибере солидна неустойка след уволнението си от Манчестър Юнайтед. Португалецът остана едва 2 години и половина на поста, като има контракт за още 3,5 сезона. 

Според различните английски медии сумата е различна, като най-ниска се появява в „Гардиън” – 15 милиона паунда. Според „Сън” обаче, в сметката на Специалния ще влязат цели 24 милиона. 

Вероятно истината е някъде по средата, като при всички положения парите, с които специалистът ще се утеши изобщо няма да бъдат малко. Въпреки това те едва ли ще могат да компенсират провала му. 

„Би Би Си” отчита, че за времето си в клуба Моуриньо привлече 11 играчи за почти 400 милиона паунда, но една голяма част от тях се оказаха сериозен провал и податливи на чести контузии, така че вместо да вдигнат нивото на тима, всъщност го свалиха. 

Става дума за защитниците Виктор Линдельоф (30 млн.) и Ерик Баи (31), халфовете Фред (47) и Хенрик Мхитарян (26), та дори и за Пол Погба, с когото Жозе успя бързо да се скара. Единствено свободният трансфер на Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку донякъде, оправдаха очакванията.