Манчестър Юнайтед стана за смях пред целия свят, след като очевидно по погрешка обяви бившия си футболист Оле Гунар Солскяер за нов мениджър на тима. Както е известно, вчера "червените дяволи" уволниха Жозе Моуриньо заради незадоволителни резултати.

На официалния сайт на рекордьора по титли във Висшата лига беше пусната новина, че норвежецът е временен наставник до края на сезона. Малко след това обаче публикацията беше изтрита.

"Солскяер става наш временен мениджър 20 години след като измъкнахме требъла с ОНЗИ гол на Ноу Камп", изфукаха се от Юнайтед.

Скандинавецът се превърна в легенда на клуба и според мнозина е най-добрата резерва, вкарвайки 128 гола в 367 мача за 10 сезона на "Олд Трафорд".

След като прекрати кариерата си Солскяер стана треньор на нападателите в Манчестър Юнайтед, след това водеше и втория отбор на "червените дяволи". През 2011 година той се завърна в Норвегия и спечели две титли с Мьолде.

Оле Гунар се завърна на Острова и пое Кардиф, но беше уволнен през 2014 година. След това отново пое Мьолде и сега очевидно и на път да направи сериозна крачка в треньорската си кариера.