Манчестър Юнайтед срази Борнемут с 4:1 в двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Над всички беше Пол Погба, който вкара два гола във втори пореден кръг. Французинът се разписа в петата и 33-ата минута, а след почивката записа и асистенция.

Маркъс Рашфорд направи аванса на своите класически в края на първата част, но секунди преди почивката Натан Аке все пак върна интригата. Такава имаше до 72-ата минута, в която влезлият като резерва Ромелу Лукаку сложи точка на спора.

След третата поредна победа под ръководството на Оле Гунар Солскяер Юнайтед събра 35 точки и изостава само с три от петия Арсенал. Борнемут записа осма загуба в последните 10 кръга и 12-и в таблицата с 26 пункта.


"Червените дяволи" имаха нужда от малко повече от 240 секунди, за да открият резултата. Бурните овации обра Маркъс Рашфорд, който развинти двама бранители на противника още от аутлинията, сервирайки топката на Пол Погба. Световният шампион нямаше какво друго да стори, освен да протегне крак и да засече в опразнената врата.

Преди да измине четвърт час игра световният шампион се опита да върне жеста и свали майсторски с глава за Рашфорд, който стреля по страхотен начин от въздуха, но уцели Аке в главата и спечели само корнер. Играта на гостите в офанзивен план пък изобщо не се получаваше и те не бяха създали нито една опасност до този момент.

Чак в средата на първото полувреме се стигна до удар на Станислас по земя, но той беше едновременно слаб и неточен. После Аке отправи точен удар с глава след изпълнение на корнер, но домакините се справиха с дружни усилия.

Погба отправи силен неточен удар, но в 33-ата минута се разписа за втори път. Той се извиси над всички в наказателното поле при центриране на Ерера отдясно и прати топката неспасяемо в мрежата след удар с глава.

Пет минути след това Де Хеа отказа Джошуа Кинг и гостите бяха наказани за трети път точно преди паузата. Марсиал центрира с външен фалц в малкия пеналт и там от трудна позиция Маркъс Рашфорд прати топката в обратния ъгъл.

Това обаче не беше всичко за първото полувреме, защото секунди след това Борнемут все пак намали пасива си. Брукс центрира меко към границата на малкото наказателно поле на Юнайтед и този път ударът с глава на Натан Аке се оказа неспасяем.

Второто полувреме започна при доста по-ниско темпо на игра, като и двата отбора не можеха да сътворят нищо съществено. Домакините очевидно събираха сили, защото владееха топката едва в 34% от времето в първия четвърт час след паузата.

Погба изведе Рашфорд на добра позиция, но Бегович отказа английския национал. В средата на второто полувреме Джошуа Кинг засече много ефектно от движение и отправи удар към вратата на Юнайтед, но Ерик Байи се намеси в точния момент и блокира.

В 72-ата минута появилият се малко преди това като резерва Ромелу Лукаку също записа името си сред реализаторите. Той получи прекрасен извеждащ пас от Погба и не сбърка от удобна позиция. 

Не след дълго Погба нацели и левия страничен стълб в търсенето на хеттрик. В 79-ата минута Ерик Байи беше изгонен с директен червен картон заради мощно непозволено влизане в тялото на Фрейзър.

В 86-ата минута Сърман можеше да вкара малко по-голям ентусиазъм в действията на гостите, но шутира покрай дясната греда.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aZ_gDEGpgNc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Манчестър Юнайтед - Борнемут 4:1

1:0 Пол Погба - 5'
2:0 Пол Погба - 33'
3:0 Маркъс Рашфорд - 45'
3:1 Натан Аке - 45'
4:1 Ромелу Лукаку - 72'

 

Червен картон: Байи - 79'


Манчестър Юнайтед: Де Хе, Линдельоф, Байи, Шоу, Йънг, Матич, Ерера (Перейра - 76'), Погба, Лингард, Марсиал (Джоунс - 82'), Рашфорд (Лукаку - 70')

Борнемут: Бегович, Даниелс, Аке (Мингс - 84'), Рико, Кук, Сърман, Брукс (Мусе - 66'), Станислас, Айб, Уилсън (Фрейзър - 66'), Кинг