Доскорошният мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо оплю организацията на клуба в интервю за телевизионния канал BeIN.

"Ако правилно си спомням, сър Алекс Фъргюсън беше казал, след като продаде Дейвид Бекъм в Реал Мадрид, че в момента, в който играч си помисли, че е по-голям от клуба, той трябва да напусне. За съжаление времената сега не са такива, но аз смятам, че работата на мениджъра е да тренира играчите, а не да ги превъзпитава", започна Жозе.

"В добре организирания клуб мениджърът прави само това и за съжаление Манчестър Юнайтед не попада в разбиранията ми за добре организиран клуб. В тези условия второто място във Висшата лига бе голямо постижение."

Португалецът посочи като пример за добре организиран клуб друг от бившите си отбори - Интер, където той спечели прословут требъл.

"С цялото ми уважение към всички отбори, в които съм работил, трябва да кажа, че в Интер организацията беше най-добра. Затова и спечелихме всички трофеи. Победихме най-добрия отбор в света - Барселона, с 3:1, спечелихме с 2:0 и срещу Байерн Мюнхен. За 10 дни вдигнахме три купи и там всичко бе фантастично", обясни португалецът.