Манчестър Юнайтед проби в топ 4, след като постигна победа с 3:0 при визитата си на Фулъм на "Крейвън Котидж" в мач от 26-ия кръг на Висшата лига.

Така невъзможната според Жозе Моуриньо задача вече е факт и неговият наследник Оле Гунар Солскяер на практика успя да сътвори чудото в което мнозина не вярваха преди норвежецът да поеме юздите начело на тима.

След този мач "червените дяволи" са 4-и в класирането с актив от 51 точки и само точка пред Челси, чийто тим обаче има и мач по-малко.

Погба откри резултата в 14-ата минута, а в 23-ата и Марсиал се разписа, за да удвои аванса на гостите. В 66-ата минута Погба от дузпа оформи класическия резултат. 


Срещата започна с доста добър шанс за лондончани и още в първите минути тимът на Раниери можеше след отлична контраатака да стигне до попадение, но завършващият удар на Вието бе доста неточен и от добра позиция той не намери целта.

Все пак обаче Юнайтед се окопити и съвсем резонно стигна до попадение още в 14-ата минута. Марсиал намери Погба в наказателното поле и французинът от малък ъгъл с много силен удар успя да вкара топката в близкия ъгъл на противниковия страж и да открие резултата.

В 23-ата минута шокът за домакините бе двоен, след като и Марсиал се разписа. Той премина много сериозно разстояние, за да навлезе в наказателното поле на противника и с плътен удар по земя да реализира.

През следващите минути като цяло нямаше особено интересни положения пред двете врати и темпото на игра леко се успокои. 

Все пак обаче в 42-ата минута Джоунс отправи страховита тупалка от границата на наказателното поле, но кълбото премина над напречната греда.

Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него така и не се стигна до толкова опасности пред двете врати.

Все пак обаче Юнайтед получи правото да изпълни дузпа за фаул в наказателното поле на Льо Маршан, а зад топката застана Погба, който вкара втория си гол в мача и оформи класическия резултат в 66-ата минута.

Броени минути след това Митрович бе на косъм да вкара почетен гол за домакините, но Де Хеа направи спасяване и предотврати попадение.

В 75-ата минута Алексис пък бе на крачка от гол за Юнайтед, но ударът му бе спасен от Рико по страхотен начин, а до края на срещата така и не паднаха повече голове. 

ФУЛЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:3
0:1 Погба 14
0:2 Марсиал 23
0:3 Погба 66 дузпа

Фулъм: Рико, Рийм, Льо Маршан, Брайън (81 - Сесеньон), Одой, Чембърс, Сери, Бабел, Вието, Шюрле (53 - Кристи), Митрович

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Смолинг, Джоунс, Шоу, Погба (74 - Мактоминей), Матич, Ерера, Мата, Марсиал (70 - Санчес), Лукаку