Скритият фаворит в Шампионската лига ПСЖ постигна нещо, с което не може да се похвали нито един друг отбор. "Принцовете" победиха Манчестър Юнайтед с 2:0 на неговия стадион "Олд Трафорд" и са с единия крак на четвъртфиналите в турнира.

Интересното е, че за първи път в историята "червените дяволи" губят с повече от един гол разлика на "Олд Трафорд" в евротурнирите. ПСЖ стана също така първият френски клуб, който побеждава Юнайтед на неговия стадион на европейската сцена. Преди това англичаните имаха 10 победи и четири равенства на свой терен срещу французи.

Мениджърът на манчестърци Оле Гунар Солскяер дебютира като наставник в турнира, но едва ли ще иска да си спомня дълго снощната среща. Тимът бе спечелил 10 от първите му 11 мача начело на отбора, записвайки и едно равенство.

Норвежецът стана едва вторият мениджър на Юнайтед, който стартира със загуба в Шампионската лига. Първият беше Луис ван Гаал, който не постигна успехи.

"Червените дяволи" отправиха само един точен удар към вратата на ПСЖ, което е най-ниският им показател у дома в турнира от 2005 година насам. Тогава това им се случи срещу бъдещия финалист Милан.

Като цяло вечерта за английския колос беше отвратителна, защото Джеси Лингард се контузи, а звездата Пол Погба беше изгонен за втори жълт картон и пропуска реванша идния месец.