Бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер е категоричен, че двубоят между Ман Юнайтед и ПСЖ снощи е показал изоставането на англичаните от парижани. 

Френският тим се наложи с 2:0 насред „Олд Трафорд“ и направи сериозна крачка към място в следващата фаза на турнира. Оле Гунар Солскяер определи случилото се като „сблъсък с реалността“, което бе потвърдено и от Венгер. 

„Най-голямата разлика бе в скоростта на разбирането на мача и с напредване на времето тя се увеличаваше. Ман Юнайтед играеше у дома, но отправи само един точен удар в целия мач, което е показателно“ заяви Венгер. 

„В Шампионската лига не може да загубиш средата на терена по този начин. ПСЖ доминираше сериозно през цялото време и не губеше топката. Юнайтед не успяваше да отнеме топката от съперника, а когато я притежаваше, я губеше много бързо заради добрага игра на съперника в тази зона. Просто англичаните загубиха мача в средата на терена и когато у дома не можеш да задържиш топката е ясно, че ще имаш големи проблеми“ добави французинът.