Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов определи като несериозни критиките по адрес на мениджъра Оле Гунар Солскяер след загуба с 0:2 от Пари Сен Жермен в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Поражението във вторник вечер бе първо за "червените" дяволи под ръководството на норвежеца след 10 победи и 1 равенство в предишните 11 мача.

"Пари Сен Жермен е чудесен отбор и спечели напълно заслужено, но не мисля, че Юнайтед игра слабо. А коментарите на някои критици, че Оле Гунар Солскяер е бил разкрат, са напълно несериозни", каза бившият капитан на националния отбор на България за онлайн бетинг платформата на "Бетфеър".

"Солскяер върна Юнайтед в топ 4, което никой не смяташе, че е възможно. Това е едва първата му загуба и тя идва срещу отбор, пълен със суперзвезди, а хората говорят глупости отново. Знам, че в момента е модерно да се критикува и напада, но всеки, който разбира поне малко от футбол, е наясно колко добра работа свърши Оле. Разликата във вторник дойде от първия гол, който падна след корнер".

"Дори най-добрите отбори в света разчитат на статичните положения и това даде увереност на ПСЖ да играе и да контролира мача. Контузиите на Джеси Лингард и Антони Марсиал също изиграха роля, защото така Юнайтед загуби скорост в атака. Алексис Санчес и Хуан Мата не успяха да се адаптират бързо към играта и ПСЖ направи мача им труден", обясни Бербатов.

През следващата седмица Манчестър Юнайтед има нови два големи мача - гостуване на Челси за купата на Англия и домакинство на Ливърпул за първенство.