Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отново ще седне на пейката и ще ръководи отбора по случай 20-ата годишнина от спечеления требъл във Висшата лига, съобщиха от клуба. 77-годишният шотландец ще води отбора на легендите на Юнайтед срещу Байерн (Мюнхен) на 26-и май на Олд Трафорд.

Фъргюсън, който спечели Шампионската лига два пъти, има 13 титли във Висшата лига и пет Купи на Англия, претърпя спешна операция от мозъчен кръвоизлив през май миналата година, но след като се възстанови е редовен зрител на мачовете на Театъра на мечтите.

"Аз съм мотивиран и очаквам с нетърпение да дойде този специален ден на Обд Трафорд. Ще бъде страхотно, когато видя някои много специални лица за мене и също така се надявам, че този мач ще помогне да напълним касата на Фондацията на Манчестър Юнайтед, каза доволният сър Алекс Фъргюсън.

Оле Гунар Солскяер, в момента временен мениджър на Юнайтед, вкара победният гол за 2:1 дълбоко в добавеното време на финала срещу Байерн през 1999-а година и осигури безпрецедентен требъл за отбора, добавяйки Шампионската лига към титлата в Премиършип и Купата на страната.