Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на турнира ФА Къп, след като отстрани миналогодишния шампион в надпреварата Челси, побеждавайки го с 2:0 насред "Стамфорд Бридж".

Футболистите на мениджъра Оле Гунар Солскяер на практика решиха мача още през първото полувреме, след като Андер Ерера (31') и Пол Погба (45') се разписаха. През втората част домакините владееха повече топката, но така и не успяваха да пробият защитната линия на "червените дяволи".

Така Юнайтед записа седма поредна победа като гост и продължава да върви без загуба в Англия. На 1/4-финалите на ФА Къп манчестърци ще се изправят срещу Уулвърхемптън.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/D_qJ1j2XUuA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Гостите започнаха по-активно срещата и първи стигнаха до интересно положение в 5-ата минута. Маркъс Рашфорд подаде към Ромелу Лукаку, който шутира от воле, но прати топката на километри над напречната греда.

В 10-ата минута Серхио Ромеро обра заслужени аплодисменти, след като отрази опасно изпълнение на Давид Луис от пряк свободен удар. Отбитата топката попадна в краката на Педро и той също опита рефлекса на вратаря на Юнайтед, който обаче отново бе на мястото си.

В следващите минути Челси пое контрола на топката и започна да притеснява все по-често защитата на Юнайтед. Toва обаче не притесни "червените дяволи и те поведоха в резултата в 31-ата минута. Пол Погба изпрати прекрасно центриране в наказателното поле, където Андер Ерера достигна до него и от точката на дузпата прати топката с глава във вратата.

В края на първото полувреме гостите удвоиха преднината си. Погба се възползва от добро центриране на Маркъс Рашфорд от десния фланг, след което френският футболист с глава покачи на 2:0.

През втората част футболистите на Юнайтед поискаха дузпа за игра с ръка на Сезар Аспиликуета. Съдията Кевин Френд обаче прецени, че няма. 
Домакините направиха опит да се върнат в мача. В 56-ата минута Педро получи опасно подаване в наказателното поле от Нголо Канте, но Крис Смолинг се намеси и спаси положението. Малко преди това лондончани имаха претенции Неманя Матич да получи втори жълт картон за нарушение срещу Канте, но сърбинът се размина с устна забележка.

В 64-ата минута Еден Азар се стрелна в наказателното поле и дръпна спусъка, но не успя да преодолее вратаря. Летящата към вратата топка беше блокирана от добра реакция на Виктор Линдельоф. 

В следващите минути темпото на игра значително спадна, футболистите на Челси владееха повече топката, но така и не успяваха да пробият защитната линия на "червените дяволи".

Челси - Манчестър Юнайтед 0:2

Голмайстори: Андер Ерера (31'), Пол Погба (45')

Челси: Арисабалага, Аспиликуета (Запакоста 82'), Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич (Баркли 71'), Педро (Уилиан 58'), Азар, Игуаин
Мениджър: Маурицио Сари

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Мата (Перейра 76'), Рашфорд (МакТоминай 90+3'), Лукаку (Санчес 73')
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Лондон, стадион "Стамфорд Бридж"
Съдия: Кевин Френд
Жълти картони: Рюдигер, Канте (Челси); Матич, Йънг (Юнайтед)