Още по темата

 

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали временния наставник на Манчестър Юнайтед за работата, която норвежецът върши на "Олд Трафорд" в последните два месеца.

В неделя "червените дяволи" приемат мърсисайдци на "Олд Трафорд" в голямото дерби на английския футбол, което има изключително значение за амбициите на двата отбора. 

"Аз самият съм мениджър и знам, че ние не сме магьосници. Не може да дойдем на ново място и да кажем "не сте добри, но аз мога да ви направя такива". Ние обаче сме благословени, защото имаме наистина добри футболисти около нас, а Оле Гунар Солскяер върши блестяща работа. Всичко опира до това да успееш да извадиш потенциала на отбора и да подобриш качествата му. Видно е, че той го направи и това го превръща в мениджър за топ клуб. Не го познавам. Виждали сме се само веднъж през миналата година. Със сигурност е приятен човек, а това, което направи досега, е блестящо. 
 
"Ще видим как ще подходят срещу нас. Мисля, че могат да играят по различни начини. Сега те играят много по-напред, но и контраатаките им представляват огромна заплаха, особено когато Марсиал и Лингард се оправят и започнат да играят отново. 
 
"Има няколко начина да им подготвим ребуси, които няма да са лесни за решение, но това ще бъде много физически двубой, в който и двата отбора трябва да дадат всичко", заяви Клоп.