Ромелу Лукаку и Пол Погба са в конфликт, съобщава вестник „Сън“, а причината е кой да изпълни дузпата срещу Саутхемптън в събота. 

Белгиецът вече бе реализирал на два пъти, когато наказателният удар бе отсъден и той искаше да направи хеттрик. Френският халф обаче, не му позволи, тъй като той е изпълнителят и в крайна сметка пропусна от бялата точка. 

Това обаче довело до сериозно напрежението между двамата, като Лукаку е напомнил на съотборника си, как го е подкрепял, когато Погба бе в конфликт с предишния бос Жозе Моуриньо. 

По принцип двамата са близки, но случилото се увеличило сериозно напрежението помежду им и се наложило дори Оле Гунар Солскяер да се намесва, за да успокои обстановката. 

Освен това Лукаку казал на Погба, че ако ролите са били разменени, той е щял да го остави да бие, на което обаче Пол се сопнал, че той е определеният изпълнител, така че трябва той да изпълнява. 

В крайна сметка Солскяер опитал да намали напрежението, като казал на двамата да оставят случилото се зад гърба си, тъй като Юнайтед все пак спечели мача с 3:2. Норвежецът напомнил  на целия тим, че предстоят важни мачове и не може те да бъдат повлияни от вътрешни проблеми.