Дузпата, с която Манчестър Юнайтед направи знаменит обрат, за да елиминира ПСЖ от Шампионската лига, продължава да предизвиква полемики. 

Много анализатори на Острова са категорични, че наказателен удар не е трябвало да бъде отсъден като сред тях са някои бивши съдии, сред които е Дърмът Галахър, който остана силно изненадан от решението на Дамир Скомина снощи, при това след консултацията с ВАР. 

„Не мисля, че това е дузпа. Щях да съм много ядосан, ако бях защитник и реферът бе отсъдил подобно нещо срещу мен. Наистина няма съмнение, че топката удря играча в ръката. Тя обаче е близо до тялото, а и той започва да се обръща. Не смятам, че той е имал намерение да се отмести от пътя на топката и всичко бе неволно. Във Висшата лига това няма да бъде дузпа, ако се случи от следващия сезон, когато ще бъде въведен ВАР и при нас“ заяви Галахър. 

Подобно бе мнението и на друг бивш рефер – Марк Холси. „Независимо от позицията на ръката в правилата се казва, че трябва да има умишлено движение от нея към топката. Смятам, че тук дори ВАР не е необходим, а реферът да запази първоначалното си отсъждане“ написа той в Туитър. 

За Кийт Хакет също всичко е ясно. „Играчът е обърнат и не играе умишлено с топката. Няма движение на ръката към нея. Действието е неволно. Съдията сбърка отсъждайки дузпа“.