Манчестър Юнайтед ще започне преговори за постоянен договор с Оле Гунар Солскяер през следващата седмица, твърди британското издание "Дейли Рекърд".

Норвежецът като цяло изумява начело на "червените дяволи" и успя да вкара тима в топ 4, макар че това бе определено като "мисия невъзможна" от бившия наставник на отбора Жозе Моуриньо, а освен това тимът направи паметен мач срещу ПСЖ в Париж и е на 1/4-финал в Шампионската лига.

Поради фантастичното представяне на отбора и заради факта, че играчите обожават Оле и той ги кара да се раздават за него шефовете на тима са убедени, че той е точният човек за перманентен наставник и са готови да му връчат новия контракт. Преди това обаче ще има преговори между представителите на норвежеца и шефовете на "червените дяволи" относно условията на младия специалист, които при всички положения ще бъдат доста завишени от тези в момента. 

Твърди се, че от Юнайтед ще предложат на спеца четиригодишен контракт и заплата за този договор около 30 милиона паунда (39 милиона паунда с бонуси).