Манчестър Юнайтед постигна скандална домакинска победа над Уест Хям с 2:1 в среща от 33-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Олд Трафорд". Гостите бяха сериозно ощетени, тъй като още в 10-ата минута гол на тима бе неправилно отменен заради засада, каквато всъщност нямаше. Рефер на мача бе Греъм Скот.

Победата при всички положения ще позволи на момчетата на Оле Гунар Солскяер да глътнат малко свеж въздух, тъй като в последните няколко седмици отборът се представя катастрофално слабо и е на прага да влезе в нова игрова криза.

След успеха си "червените дяволи" са 5-и в класирането с актив от 64 точки и са само на две точки от четвъртия в таблицата Челси, както и на три точки от третия Тотнъм.

Погба даде аванс на домакините след гол от  пресилена дузпа в 19-ата минута, но лондончани изравниха чрез Андерсон в 49-ата минута. Все пак обаче Юнайтед стигна до успеах с попадение на Погба, който вкара втори гол от втора дузпа в 80-ата минута.


Доста изненадващо срещата започна с лек натиск за гостите, които се представяха по-добре в началните минути, което е противно на очакванията, когато гостуваш на "Олд Трафорд".

В 10-ата минута дори "чуковете" стигнаха до гол, след като Ернандес свали с глава една топка към Андерсон и последният вкара в мрежата на Де Хеа. Голът бе отменен, но след повторенията се видя, че е неправилно незачетен. В случая засада нямаше, тъй като Далот я покриваше.

В 17-ата минута Юнайтед получи дузпа, която бе доста пресилена, тъй като Мата падна доста артистично след съпрокосновение със Снодграс. Все пак Погба застана зад топката и даде аванс на домакините две минути след това. 

До почивката на практика нямаше нищо кой знае колко интересно пред двете врати и Юнайтед съхрани крехкия си аванс.

Второто полувреме обаче започна ударно за гостите и в 49-ата минута Андерсон вкара и изравни. Той засече прекрасно центриране на Ланцини на далечната греда и вкара топката в мрежата. Де Хеа се намеси, но така и не успя да спаси вратата си. 

В 59-ата минута Рашфорд отправи хубав удар с който можеше да даде аванс на тима си, но Фабиански се намеси отлично.

Все пак обаче домакините стигнаха до успеха след попадение от втора дузпа, която бе отново реализирана от Погба в 80-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушение на Фредерикс срещу Марсиал в наказателното поле.

До самия край нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ ХЯМ 2:1
1:0 Погба 19 дузпа
1:1 Андерсон 49
2:1 Погба 80 дузпа

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Джоунс, Далот, Рохо (75 - Перейра), Фред, Погба, Марсиал, Мата (55 - Рашфорд), Лингард, Лукаку (75 - Гринууд)

Уест Хям: Фабиански, Огбона, Балбуена, Сабалета (76 - Федерикс), Масуаку, Нобъл, Снодграс, Рийс, Андерсон, Ланцини (62 - Диангана), Ернандес (73 - Антонио)