Евертън - Манчестър Юнайтед, двубой от 35-ия кръг на Висшата лига, стадион "Гудисън Парк", 18:10 часа българско време.

Групата на Ман Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Линдегард

Защитници: Рафаел, Фърдинанд, Джоунс, Бютнер, Евънс, Смолинг, Видич, Евра

Полузащитници: Гигс, Карик, Йънг, Флетчър, Валенсия, Кагава, Фелаини, Янузай, Нани, Мата, Клевърли

Нападатели: Уелбек, Ернандес, Руни

Контузени: Ван Перси

Прогноза на Gol.bg:
Мачът без съмнение ще бъде много специален за Дейвид Мойс, тъй като той бе наставник на Евертън в продължение на цели 11 години. Днес обаче ще се завърне за пръв път като враг на "Гудисън Парк" и е доста интересно как ще го приемат феновете на отбора.

И двата тима има за какво да се борят, така че мачът в никакъв случай не е без значение. Въпреки издънката срещу Кристъл Палас у дома, Евертън още е само на точка от 4-ия в класирането Арсенал и има реални шансове за класиране в топ 4, стига да си спечели мачовете до края и лондончани да се издънят.

Юнайтед пък има реален шанс да финишира в топ 6, тъй като Тотнъм има 2 мача повече от "Червените дяволи", а разликата между двата тима в класирането е 6 точки.

Домакините са разтърсвани от кадрови проблеми и аут за този мач заради контузии са Овиедо, Гибсън, Пиенаар, Джагиелка, Коне и Траоре. За гостите аут е само Ван Перси, но под въпрос са Фелаини, Рафаел, Руни и Евънс. По всяка вероятност обаче последните четирима ще играят.

Статистиката в последните 5 мача между двата тима е равностойна - 2 победи за Евертън, 2 победи за Юнайтед и 1 реми.

През този сезон "Карамелите" нанесоха шокираща загуба на манчестърци насред "Олд Трафорд" и спечелиха с 1:0. 

Домакините са в прекрасна форма с актив от 4 победи и 1 загуба за последните 5 мача от Висшата лига, докато Юнайтед е с 3 победи, 1 реми и 1 загуба за последните 5 срещи.

Нашата прогноза е реми с по две попадения.

Резултат: Евертън - Манчестър Юнайтед 2:2