Евертън направи за смях Манчестър Юнайтед в среща от 35-ия кръг на Висшата лига, която се игра на „Гудисън Парк”. Домакините постигнаха убедителна победа с 4:0, а „червените дяволи” си припомниха кошмарните дни при Моуриньо.

Ричарлисон даде аванс на мърсисайдци в 13-ата минута, а в 28-ата Сигурдсон успя да удвои аванса на тима. В 56-ата минута Дин направи резултата класически, а само осем минути след това и Уолкът се разписа.

След това поражение шансовете на отбора на Солскяер да се пребори за място в топ 4 тотално намаляват. Отборът е 6-и с 64 точки, а този мач бе задължителен за спечелване. „Карамелите” са 7-и с 49 точки.


Срещата започна по-активно за домакините, които притиснаха своя противник през първите минути и в 10-ата минута създадоха отличен голов шанс, след като Ричарлисон отправи опасен удар, който обаче бе спасен с вещина от Де Хеа.

Три минути след това обаче прошка нямаше и бразилецът откри головата си сметка в мача, като даде аванс на тима си. След дълъг тъч Калвърт-Люин отклони топката с глава към далечната греда, а Ричарлисон с прекрасен ножичен удар я вкара във вратата на гостите.

Попадението бе много красиво, а той бе с гръб към вратата, но въпреки това успя да се ориентира. Все пак обаче последваха и малко по-добри минути за гостуващия отбор, като в 20-ата минута Рашфорд отправи опасен удар, който обаче бе неточен.

И точно когато се виждаше, че „червените дяволи” напипват ритъма си те получиха второ попадение във вратата си. Гилфи Сигурдсон отправи тежък удар по земя от около 30 метра и изненада Де Хеа, като прати топката в долния ъгъл на вратата му.

До почивката така и нямаше кой знае какви положения пред двете врати и в крайна сметка резултатът се запази на полувремето.

Второто полувреме започна силно за домакините и в 56-ата минута резултатът вече бе класически в тяхна полза.След една боксирана от Де Хеа топка кълбото попадна в краката на Дин, който с удар от дистанция вкара в опразнения ъгъл, а испанският страж не помръдна.

Точно осем минути трябваха на „карамелите”, за да вкарат и още едно попадение. То бе дело на Уолкът, който направи прекрасна самостоятелна акция след подаване на Сигурдсон и навлезе в наказателното поле, а след това останал сам срещу вратаря успя да реализира.

В 70-ата минута Марсиал направи голям пропуск за гостите и прати една перфектна топка в аут. В 84-ата минута Люка Дин се контузи тежко и се наложи да бъде заменен, а тепърва ще стане ясно колко е сериозна контузията на бранителя на Евертън. 

До самия край срещата просто се доиграваше и не паднаха повече попадения в двете врати.

ЕВЕРТЪН – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 4:0
1:0 Ричарлисон 13
2:0 Сигурдсон 28
3:0 Дин 56
4:0 Уолкът 64

Евертън: Пикфорд, Коулман, Дин (84 - Ягиелка), Зума, Кийн, Шнейдерлин, Сигурдсон, Гай (77 – Макарти), Бернард, Калвърт-Люин, Ричарлисон (51 – Уолкът)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Джоунс (46 – Йънг), Далот, Линдельоф, Матич, Погба, Фред (46 – МакТоминей), Лукаку, Марсиал, Рашфорд (77 – Перейра)