Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер поиска силна реакция от своя отбор, зашеметен от загубата с 0:4 при гостуването Евертън, когато се изправят срещу Манчестър Сити в дербито на Висшата лига в сряда на "Олд Трафорд".

Много повече от местната гордост е заложено на карта, тъй като Сити знае, че те ще се върнат на върха в класирането с победа, а при успех Юнайтед ще остане в борбата за топ 4.

"Това е най-добрата среща, която можехме да си пожелаем с играчите след болезнената загуба от Евертън, тъй като те определено имат нужда от импулс. Имахме среща след мача и всички играчи определено бяха разочаровани, но наистина, наистина боли от случилото се. Играта на Сити е перфектна и трябва да сме готови на най-високо ниво.

Няма място за скриване на терена и феновете ще ни подкрепят, ако дадем всичко от себе си срещу градския съперник. Отговорът трябва да бъде там, трябва да се опитате да провокираме или да вдъхновим реакция. Ние не сме имали време да работим на терена, защото на този етап от сезона се нуждаете от възстановяване, така че става въпрос за промяна на нагласите и гарантиране, че психически сме готови", заяви Оле Гунар Солскяер

"Разбира се, вие научавате много неща за играчите и сега не е време да говорим за промени в отбора, които се справя толкова добре. Само Сити и Ливърпул са взели повече точки от нас в последните 18 мача и това е всичко", допълни норвежецът.