В типичния си стил Рой Кийн предрече, че играчите на Манчестър Юнайтед ще съсипят Оле Гунар Солскяер, както направиха и с Жозе Моуриньо преди това. 

Ирландецът критикува сериозно отбора и в частност Пол Погба, след като снощи Червените дяволи паднаха от градския съперник Сити с 0:2 и се отдалечиха още от Топ 4. 

„Винаги са ми интересни коментарите след даден мач, когато играчите казват, че ще се вдигнат за следващия. Предполага се, че трябва да си на ниво за всеки двубой, нали? Няма значение дали играеш за Манчестър Юнайтед или за Олтринкам. В крайна сметка това са същите футболисти, които хвърлиха Моуриньо под автобуса и ще направят същото и с Оле. Леопардите на променят окраската си. В този клуб има твърде много блъфьори“ обяви Кийн след мача. 

Вижте класирането във Висшата лига

„Говорим за лидери и за характери, но в този отбор няма достатъчно такива. Тези млади футболисти имат нужда от примери и това е много сериозен въпрос. Дори това, че в момента се говори за това как целта е място в Топ 4 показва, колко много са се променили стандартите на терена, но и извън него“ добави ирландецът, който нападна конкрентно Пол Погба. 

„Той е талантлив, но не спираме да повтаряме това непрекъснато. Мачовете, в които не спринтира и не се бори достатъчно стават все повече и това е голям проблем за Юнайтед. Той е опитен, участвал е на големи турнири и е спечелил трофеи, но не мисля, че дава пример на останалите. Говори за езика на тялото и гордост, но не ги показва, а в крайна сметка аз вярвам на очите си“ каза още Кийн.