Манчестър Юнайтед стана за резил, след като врътна разочароващо 1:1 срещу последния в класирането във Висшата лига Хъдърсфийлд, който вече е изпаднал от елита на Англия още преди няколко кръга.

В този мач "червените дяволи" бяха гости, а срещата е от 37-ия кръг на английския елит. МакТоминей даде аванс на гостуващия тим в резултата след попадение в 8-ата минута и по всичко изглеждаше, че гостите ще стигнат до успеха.

В 60-ата обаче Мбенза изравни за слабака и в крайна сметка тимът домакин стигна до точката, която е единствено за престиж.

С това реми Юнайтед на практика загуби всякакви шансове за топ 4, тъй като до края на сезона има само още един кръг, а за да се надява на нещо тимът трябваше да спечели днешната среща.

Преди това реми отборът на Хъдърсфийлд имаше на сметката си цели осем поредни загуби в елита на Англия.


Срещата започна по най-добрия начин за гостуващия тим и още в 8-ата минута МакТоминей успя да открие резултата в полза на гостуващия тим.

Той отправи хубав удар от около границата на наказателното поле с който матира противниковия вратар. 

Само две минути след това Рашфорд пропусна страхотен шанс да удвои, след като от близка дистанция не успя да вкара топката във вратата и стражът на домакините направи спасяване.

Последваха минути в които нямаше интересни положения пред двете врати, а в три минути преди почивката Погба направи сериозен пропуск и от шест метра не успя да вкара кълбото във вратата след удар с глава и в крайна сметка топката излезе в аут.

Второто полувреме започна с добро темпо, но в 60-ата минута Юнайтед получи звучен шамар. В 60-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение.

Стражът на домакините би топката в предни позиции и след грешка на бранител на Юнайтед тя стигна до Мбенза, който излезе сам срещу вратаря и вкара без проблеми.

В 71-ата минута Фил Джоунс направи фрапантен пропуск от близка дистанция и прати топката над вратата, а малко след това и Рашфорд пропиля добро положение за гол.

До самия край резултатът се запази непроменен, макар че в последните минути и двата тима имаха шансове да вкарат. 

ХЪДЪРСФИЙЛД - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 МакТоминей 8 
1:1 Мбенза 60

Хъдърсфийлд: Льосл, Шнидлер, Конголо, Льове, Дурм (46 - Смит), Бакуна, Хьог, Моуи, Притчард, Мбенза, Грант

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Линдельоф (85 - Далот), Шоу, Йънг, МакТоминей, Матич (53 - Ерера), Погба, Санчес (54 - Чонг), Рашфорд