Манчестър Юнайтед назначи Майк Филън за асистент-мениджър. 56-годишният специалист, който работи в щаба на легендарния Алекс Фъргюсън в продължение на шест сезона, се завърна в клуба като помощник на Оле Гунар Солскяер през миналия декември.

"Манчестър Юнайтед винаги е бил огромна част от моя живот, след като се присъединих за първи път през 1989 година. Много съм доволен, че ще продължа в клуба с ключова роля", заяви Филън, който подписа договор за три сезона.

Солскяер заяви, че Филън е първият човек, с когото се е свързал при временното си назначение през миналия декември.

"Играл съм под негово ръководство. Познавам го, знам за опита му и всеки в клуба се радва да говори с него. Футболистите наистина го уважават, когато говорим за играта. Те знаят на какво е способен, защото работи с най-добрите", заяви норвежкият специалист. 

Капитанът на "червените дяволи" Антонио Валенсия ще напусне клуба след края на сезона, докато договорът на Андер Ерера изтича в края на кампанията и няма да бъде подновен. Испанецът най-вероятно ще премине във френския Пари Сен Жермен.

"През следващия сезон трябва да се доближим до първото място и да отправим предизвикателство към титлата. Ако февруари и март все още сме близо до първата позиция, ще бъде фантастично", каза още Оле Гунар Солскяер.