Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд не разбира нищо от футбол и това е причината за проблемите на клуба в последните сезони, обяви бившият мениджър Луис ван Гаал. 

„В Байерн например всички хора, които носят отговорност, са футболни и аз винаги съм оценявал високо това. В същото време в Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд бе поставен на ръководна позиция, като при него говорим за човек, който не разбира нищо от футбол, тъй като преди това е бил банкер“ заяви холандецът пред списание „11 Freunde“. 

„Няма как да се случват хубави неща, когато един клуб е ръководен единствено от перспективата за печалба и реклама“ добави специалистът, който изведе отбора до ФА Къп през 2016-а, но след това бе освободен и заменен от Жозе Моуриньо, който се задържа начело до декември 2018-а.

„Нямам нищо против Юнайтед. Те искаха Моуриньо, който бе свободен и назначавайки го бе интересен ход от бизнес гледна точка. Той има славата да печели мачове и трофеи, без значение с каква игра. В Англия обаче гледат различно на нещата, а в моята философия защитата винаги е била приоритет“ добави Ван Гаал.