Хари Магуайър официално е най-скъпият защитник в света, след като трансферът му от Лестър в Манчестър Юнайтед бе потвърден. 

Английският национал струва на Червените дяволи 80 милиона паунда като надмина Върджил ван Дайк, който премина в Ливърпул срещу 75 милиона. 

„Манчестър Юнайтед с радост потвърждава привличането на Хари Магуайър от Лестър. Той ще подпише за 6 години с опция за още един сезон“ пише в сайта на Юнайтед. 

„Много съм щастлив, че ставам част от толкова велик клуб. Насладих се на периода си в Лестър и съм благодарен на всички за подкрепата през тези два сезона. Когато обаче Манчестър Юнайтед те поиска това е невероятна възможност. Развълнуван от визията и плановете на мениджъра и сега очаквам с нетърпение старта на сезона“ заяви Магуайър. 

"Хари е един от най-силните бранители в света и ние сме много доволни, че си осигурихме подписа му. Той е лидер на терена, хладнокръвен и не се поддава на напрежение, така че е фантастично попълнение за клуба. Приветствам го с добре дошъл и съм развълнуван, че ще работим заедно" изтъкна мениджърът Оле Гунар Солскяер.