Манчестър Юнайтед е използвал паузата между сезоните във Висшата лига, за да направи подобрения по своя стадион "Олд Трафорд", потвърдиха от клуба пред Off The Pitch. Инвестицията в съоръжението е на стойност 20 милиона паунда. Подобренията по стадиона са най-вече за да се увеличи комфортът на привържениците.

"Продължаваме да инвестираме в аспекти, които да направят "Олд Трафорд" още по-добър стадион. Средствата ще спомогнат стадионът да бъде още по-сигурен, по-удобен, както и по-достъпен за фенове, които имат затруднено придвижване", съобщи Колет Роуч, ръководител на отдел операции в клуба, цитиран от "Дневник".

Едно от новите неща по 75-хилядното съоръжение е въвеждането на т.нар. секция с атмосфера. Това са 1200 места, обособени на първото ниво на трибуната "Стретфорд енд". От клуба добавят, че са създадени още пунктове, на които се предлагат храни и напитки за посетителите на стадиона. В паузата между сезоните са направени подобрения по вип ложите, както и боксовете.

Очакванията на клуба са всички подобрения по "Олд Трафорд" да доведат до 18% увеличение на годишните приходи от домакинските мачове. Юнайтед обяви, че отчетените средства за първото тримесечие до 31 март 2019 г. са на стойност 31.1 милиона паунда (приходи единствено по време на домакински мачове).

В последните три години приходите, които "Олд Трафорд" носи на "червените дяволи", са съответно между 106.6 и 111.6 милиона паунда. Манчестър Юнайтед е инвестирал и допълнителни 50 милиона паунда в подобряване на своята тренировъчна база в Карингтън. По този начин е направена модернизация на терените, които използва не само първият отбор, но и всички тимове от академията на "червените дяволи".

Тимът започна убедително новия сезон, като спечели първата си среща с Челси с 4:0 именно на "Олд Трафорд".