Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в последен мач от 2-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Молиню".

Гостите поведоха в 27-ата минута чрез Антони Марсиал, който беше точен след асистенция на Маркъс Рашфорд. Малко след подновяването на играта Рубен Невес с прекрасен гол донесе точката за "вълците".

В 67-ата минута Пол Погба пропусна дузпа, с което лиши "червените дяволи" от победа. Така Юнайтед има 4 точки след първите два мача на Острова, докато Уулвс регистрира второ поредно равенство.

Вижте пълното класиране във Висшата лига


Юнайтед започна мача по-уверено, докато "вълците" не изневериха на типичния си стил и дебнеха да ухапят съперника на контри. Първият четвърт час на "Молиню" премина без опасности, въпреки че темпото на играта беше високо.

Първият по-интересен момент настъпи в 19-ата минута, когато "червените дяволи" можеха да поведат чрез двамата си най-бързи футболисти. Маркъс Рашфорд с няколко финта проби по левия фланг и центрира на далечната греда. Там Антони Марсиал се измъкна, но не успя да засече топката.

Двамата продължиха да тормозят най-много защитата на "вълците" и често сменяха местата си кой да играе на върха на атаката. Именно при такава ситуация Юнайтед поведе в 27-ата минута. Рашфорд изведе Марсиал, който със страхотен удар откри резултата, за да вкара своя гол №50 за отбора!

До края на полувремето гостите доминираха, но нямаше други интересни ситуации. От своя страна домакините изпитваха сериозни трудности при изнасянето на топката. Статистиката до почивката показваше едва два удара, които бяха в полза на 20-кратния шампион на Англия. Единият беше неточен, а другият головият.

На паузата Еспирито Санто логично взе мерки и смени Мат Дохърти с Адама Траоре, което впоследствие се оказа отличен ход, защото раздвижи представянето в предни позиции. Малко след подновяването на играта обаче Джеси Лингард можеше да удвои преднината на Юнайтед, но не успя да нанесе хубав удар. По-късно и Аарън Уан-Бисака изведе халфа, който отново не се възползва пред открилия му се шанс, след като не успя да овладее топката.

В 54-ата минута Уулвс беше близо до изравняването. При центриране от фаул, Раул Хименес засече с глава, феновете вече виждаха как топката влиза във вратата, но тя се отби в гредата, след това в тялото на Давид де Хеа и после беше изчистена. Секунди по-късно Рубен Невес с фамозно изпълнение направи 1:1! Той отправи истински снаряд от границата на пеналта, кълбото облиза долната част на напречния стълб и влезе неспасяемо във вратата! 

В 67-ата минута Пол Погб нахлу в наказателното поле на домакините и беше повален. Главният съдия Джон Мос без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана световният шампион от Мондиал 2018, но Руи Патрисио спаси удара му до дясната греда. Това беше и четвърти пропуск от бялата точка за Погба от началото на миналия сезон, повече от всеки друг футболист във Висшата лига.

До края не падна нов гол и двата отбора поделиха точките. 

Уулвърхемптън – Манчестър Юн 1:1

Голмайстори: 0:1 Марсиал (27), 1:1 Невес (55)

Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коуди, Боли, Дохърти (46-Траоре), Дендонкър, Невеш, Моутиньо, Джони, Хименес (91-Кутроне), Жота (86-Нето)
Мениджър: Еспирито Санто

Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Погба, Джеймс (89-Грийнууд), Лингард (81-Мата), Рашфорд (89-Перейра), Марсиал
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Ст.: "Молиню"
Съдия: Джон Мос
Жълти картони: Невес, Бенет (Уулвърхемптън); Джеймс, Уан-Бисака (Юнайтед)