Манчестър Юнайтед се издъни у дома, след като допусна шокираща загуба срещу средняка Кристъл Палас с 1:2 на своя "Олд Трафорд" в среща от третия кръг на Висшата лига. Това е първа победа за Палас над този противник на елитно ниво от цели 30 години насам.

Така опасенията на някои от по-крайните фенове, че отборът ще започне слабо новия сезон при Оле Гунар Солскяер се потвърждават с пълна сила.

Джордан Аю вкара първото попадение в мача, след като бе точен за тима от английската столица в 32-ата минута на мача, а пък "червените дяволи" имаха шанс да стигнат до изравнителен гол доста по-рано, но Маркъс Рашфорд изпусна дузпа, след като би в гредата, в 69-ата минута.

Позорната загуба за домакините за момент бе предотвратена от Джеймс в 89-ата минута. Ван Анхолт обаче наказа сурово клетия Юнайтед в 93-ата минута.

След този мач на практика Юнайтед е пети в класирането с 4 точки от 9 възможни, докато Палас е на 10-ата позиция със същия актив.


Срещата започна с добро темпо и Юнайтед правеше опити да наложи силен домакински натиск, но без особено голям успех. В 10-ата минута обаче Рашфорд успя да се измъкне от засадата и точно когато понечи да стреля загуби контрол и в крайна сметка пропиля страхотна възможност от добра позиция да вкара.

Броени минути след това Марсиал отправи хубав удар, който обаче бе блокиран от Ван Анхолт решително и в крайна сметка "орлите" оцеляха отново.

През следващите минути нямаше опасни ситуации пред двете врати и темпото на игра стана приспивно, но гостите шокираха противника си в 32-ата минута след гол на Джордан Аю.

Шлуп отклони една центрирана топка и изведе съотборника си сам срещу вратаря и той от няколко метра не сгреши. Последва нов удар за Юнайтед, след като две минути след гола Шоу не успя да продължи мача и бе принудително заменен от Йънг.

До почивката нямаше повече попадения, а второто полувреме започна добре за домакините и се наложи Ван Анхолт да блокира удар на Джеймс. 

В 56-ата минута от Юнайтед претендираха за дузпа, тъй като според тях Марсиал е бил фаулиран в наказателното поле, но реферът бе безкомпромисен, че такава няма. 

Все пак Юнайтед получи правото да получи дузпа, след като в 68-ата минута Мактоминей бе фаулиран от Миливойевич в наказателното поле. Зад топката застана Рашфорд, който обаче доста шокиращо нацели страничната греда.

Юнайтед не се отказа да гони изравнителния гол и стигна до него в 89-ата минута, след като Джеймс от точката на дузпата бе безгрешен. Шокът за домакините обаче бе пълен, след като Палас стигна до победен гол в 93-ата минута, който бе дело на Ван Анхолт, който с удар в близкия ъгъл, в наказателното поле, матира Де Хеа. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:2
0:1 Аю 32
1:1 Джеймс 89
1:2 Ван Анхолт 90+3

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Шоу (34 - Йънг), Уан-Бисака, Погба, Лингард (56 - Гринууд), Джеймс, Мактоминей (85 - Мата), Марсиал, Рашфорд

Кристъл Палас: Гуаита, Кейхил, Кели, Уорд, Ван Анхолт, Шлуп (80 - Таунсенд), Ван Анхолт, Макартър, Куяте (83 - Макарти), Миливойевич, Аю (75 - Бентеке), Заха