Алексис Санчес обяви, че не съжалява за трансфера си в Манчестър Юнайтед, където определено се  превърна в разочарование и логично бе пратен под наем в Интер за този сезон след само 19 месеца на „Олд Трафорд”. 

Думите на чилиеца едва ли са изненада, като се има предвид, че бе най-високо платеният футболист на Червените дяволи с по около 400 000 паунда седмично, но реализира едва 5 гола в 45 участия след идването си от Арсенал през януари 2018. 

„Много съм щастлив, че преминах в Манчестър Юнайтед и винаги съм го казвал. Изобщо не съжалявам, защото това е най-успешният клуб в Англия. Периодът ми в Арсенал бе страхотен, но в онзи момент Юнайтед опитваше да създаде силен тим и аз исках да бъда част от него” заяви Санчес пред „Би Би Си”. 

Формата му обаче сериозно спадна през миналия сезон, той тотална изпадна от тима, а имаше и контузии, които още повече намалиха игровото му време. 

„Бях щастлив в Юнайтед, но желанието ми винаги е било да играя. На терена винаги се раздавам максимално. Понякога обаче играех 60 минути, а в следващия двубой изобщо не бях в състава. Не знаех защо. По време на подготовката през лятото бях готов, но треньорът реши да не ме използва, така че той трябва да каже защо” добави той.