В последните 10 години само един тим от английския елит се справя по-зле от Манчестър Юнайтед при дузпите и това е Норич, показва статистиката. 

Пол Погба и Маркъс Рашфорд пропуснаха преди международната пауза от бялата точка, което донесе доста напрежение в отбора, който стартира само с една победа от първите 4 мача. 

„Дейли Мейл“ отчита, че за споменатия период Червените дяволи са изпортили 17 наказателни удара, като тимът е вкарал 41 дузпи от изпълнени 58. Уейн Руни се е издънил 5 пъти, а пропуски направиха още Ван Перси, Лукаку и Ибрахимович. 

Канарчетата обаче са още по-зле, което разбира се едва ли топли особено Юнайтед. Играчите на Норич са пропилели 16 дузпи от изпълнени 43, което като процент е 62,8%, докато при клубът от „Олд Трафорд“ става въпрос за 70,7%. 

За тези 10 години най-прецизният тим при дузпите е Уест Хям – 35 вкарани от 40 или 87,5%. Саутхемптън и Шефилд Юнайтед са след Чуковете, макар че Остриетата бяха извън елита през цялото време. Най-много дузпи са свирени за Борнемут и Кристъл Палас, съответно 78 и 76, като и двата отбора са вкарали по 62. 

От голямата шестица Манчестър Сити се справя най-добре – 54 вкарани наказателни удари от 68 получени или 79,4%. Авансът на Гражданите пред Ливърпул (79,3%), Челси (79,2%) и Тотнъм (78,3%) изобщо не е сериозен.