Манчестър Юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига през миналия сезон и пропусна да се класира в Шампионската лига. Сега обаче "червените дяволи" нямат право на нова грешка, защото това може да им струва много скъпо.

Според Manchester Evening News клубът рискува спад на приходите, ако не успее да се класира за втори пореден сезон сред най-добрите 32 отбора в Европа.

Изданието съобщава, че между Юнайтед и доставчика на спортна екипировка Адидас има клауза, която позволява на баварският концерн да намали с 30% сумата, която плаща на "червените дяволи". Тя влиза в сила, ако в два поредни сезона тимът не играе в Шампионската лига.

Най-успешният английски клуб получава по 75 милиона паунда годишно от Адидас, като това е най-доходоносният договор във Висшата лига, отбелязва "Дневник".

Ако сумата бъде намалена с 30%, това ще носи на клуба по 55.2 милиона паунда. Това би било по-ниско от сумите, които получават Арсенал (Адидас), Манчестър Сити (Пума) и Челси (Найк).

Договорът на Юнайтед с Адидас е до 2025 г., като същевременно е и сред най-големите източници на средства за "червените дяволи" заедно с партньорството с автомобилния производител Шевролет - по 64 милиона паунда на сезон.