Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер има сериозни кадрови проблеми преди дербито от 7-ия кръг на Висшата лига с Арсенал.

Трима от най-важните футболисти на "Червените дяволи" – Пол Погба, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, едва ли ще играят срещу "топчиите" заради контузии.

"Погба имаше проблеми в глезена, но доигра мача за Купата. Беше му трудно, изпитваше болки. Ще изчакаме да видим дали ще е възстановен за Арсенал. Ще играят ли Рашфорд и Марсиал? Все още не искам да дам категоричен отговор, но не изключвам възможността да останат извън групата. Дори да попадне там, не очаквам Антони да се появи на терена преди почивката. Трябва да работим с наличния материал", заяви Солскяер.

Така единственият здрав нападател на Юнайтед остава 17-годишният Мейсън Грийнууд. С травми на "Олд Трафорд" са още Фил Джоунс, Ерик Байи и Люк Шоу.

Вижте класирането във Висшата лига

За капак 20-кратният шампион е изправен до стената заради слабото си представяне от началото на сезона. Юнайтед заема 8-мо място с едва две победи във Висшата лига. Добрата новина за отбора е, че Арсенал не е печелил на "Театъра на мечтите" от пет мача – две победи за домакините и три равенства.

Дербито на кръга ще се играе в понеделник от 22.00 часа наше време.