Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България – Димитър Бербатов, коментира кризата в бившия си отбор Манчестър Юнайтед.

След напускането на Сър Алекс Фъргюсън през 2013 г., "червените дяволи" не могат да намерят себе си и са далеч от битката за титлата. "Неприятно и трудно е да се признае, че Юнайтед изостава толкова много от Манчестър Сити и Ливърпул. По време на мачовете можете да видите колко спокойни са тези отбори. Знаят какво да направят, за разлика от Юнайтед. Именно заради това "червените дяволи" страдат. Надявам се, че няма да завършат като Ливърпул с 29-годишна пауза без титла. За такъв клуб шест сезона вече са много", заяви Бербатов пред Betfair.

Вижте класирането във Висшата лига

"Когато се спускате по тази спирала, започвате бавно да губите ДНК-то. Погледнете Ливърпул какво му се случи през всички тези години. Определено никой не иска това. Разбира се, мърсисайдци сега играят по-добре, но им отне толкова много време, за да го направят. Юнайтед трябва да намери печеливша формула възможно най-скоро", добави Бербатов, който игра на "Олд Трафорд" от 2008 до 2012 г. и в 108 мача във Висшата лига отбеляза 48 гола.

С "червените дяволи" той два пъти стана шампион на Англия, по веднъж вдигна ФА Къп, Къмюнити шийлд и световното клубно първенство. Наскоро 38-годишният Бербатов официално сложи край на кариерата си и сега е посланик на Юнайтед по света