Контузени за Манчестър Юнайтед: Марсиал, Джоунс, Погба, Уан-Бисака, Шоу
 
Прогноза
 
В Манчестър Юнайтед не останаха никак доволни от терена преди гостуването си на АЗ Алкмаар в Лига Европа. 
 
Холандците ще домакинстват на стадиона на Ден Хааг, който е с изкуствено покритие, след като техният е в ремонт заради срутването на част от покрива на техния стадион. 
 
„Такива терени са нормални, когато живееш в Норвегия, близо до Северния полюс. Тук обаче, съм изненадан. Това е едно от най-лошите покрития, които някога съм виждал“ заяви Оле Гунар Солскяер, който включи в групата 10 младоци от академията. 
 
Очаква се той да направи пак множество промени в отбора предвид проблемите във Висшата лига и да даде възможност на сериозна част от младоците да поиграят, както беше и в първия двубой от групата. 
 
Пол Погба няма да вземе участие в сблъсъка, заради лек здравословен проблем, а въпреки това Червените дяволи ще се стремят да продължат силното си представяне  като гост в турнира, в който са в серия от 5 поредни мача без загуба. 
 
В същото време холандците спечелиха едва едно от последните си 6 домакинства в надпреварата, губейки 4 от тези мачове, но като цяло напоследък са в добра форма, с 4 победи и 1 равенство във всички турнири, като не допуснаха гол в последните си 3 двубоя. 
 
Подобни мачове са много трудно предвидими, тъй като английските отбори обикновено излизат със съвсем различни състави от обикновено. Гостите естествено ще се стремят да постигнат възможно най-добрият резултат, но съперникът им не е за подценяване, тъй като не случайно е трети в първенството, само на точка от лидерите. Затова и равенството може би изглежда най-логичното. 
 
Резултат: АЗ – Манчестър Юнайтед 1:1