Манчестър Юнайтед съвсем удари дъното, след като загуби визитата си на Нюкасъл, на "Сейнт Джеймсис Парк".

"Свраките" стигнаха до успех с 1:0 след попадение на Лонгстаф в 72-ата минута, а интересното е, че въпросният футболист е трансферна цел на "червените дяволи".

Срещата между двата тима бе от 8-ия кръг на Висшата лига, а след нея Нюкасъл се изкачи до 16-ото място в класирането с актив от 8 точки.

"Червените дяволи" пък са на 12-ата позиция с едва 9 точки и отборът има само две победи в осемте си мача през кампанията до момента.

Успехът доближава славния английски тим на само 2 точки от зоната на изпадащите, както и на 5 точки от топ 4.


Срещата започна по-активно за гостите от Манчестър, които владееха топката, но в крайна сметка отборът не успя да създаде нищо интересно в началото.

Около 30-ата минута на терена факт станаха първите по-опасни положения пред едната от двете врати, след като преди това и двата тима не успяха да създадат нищо интересно.

Лонгстаф бе на път да даде аванс на "свраките", но ударът му разтресе напречната греда и в крайна сметка Нюкасъл определено имаше за какво да съжалява.

Малко след това пък Шер също бе близо да открие резултата, но не успя да засече точно топката с глава след центриране и я прати над вратата. 

В края на полувремето Юнайтед стигна до отличен шанс за гол, но Магуайър оставен непокрит в наказателното поле не успя да насочи топката с глава във вратата.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 59-ата минута Юнайтед бе близо до попадение.

Перейра центрира на далечната греда, а много малко не достигна на Джеймс, за да засече топката във вратата на "свраките".

През следващите минути обаче нямаше опасни ситуации пред двете врати.

В 72-ата минута Лонгстаф даде аванс на домакините в резултата.

Той отправи много силен удар от дъгата и по този начин "препарира" Де Хеа. 

До самия край нямаше повече попадения. 

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 1:0
1:0 Лонгстаф 72

Нюкасъл: Дубравка, Кларк, Шер, Леселс, Вилемс, Йедлин, Сент-Максимин, Алмирон, Ш. Лонгстаф, М. Лонгстаф, Жоелинтон (56 - Каръл)

Манчестър Юнайтед: Де Геа, Далот (60 - Рохо), Туанзебе, Магуайър, Йънг (86 - Чонг), Фред, Мактоминей, Перейра, Мата (66 - Гринууд), Джеймс, Рашфорд