Манчестър Юнайтед отново разочарова феновете си, след като падна с 0:1 при гостуването си на Борнемут в първия мач от 11-ия кръг на Висшата лига. 

Червените дяволи бяха в серия от 3 поредни успеха във всички турнири, но не успяха да покажат играта от последните мачове и допуснаха 4-ото си поражение в шампионата, за да останат с 13 точки. Черешките пък вече имат 16. 

Гостите имаха своите силни периоди в мача, но допуснаха и съперникът им да има инициативата дълго време, което се оказа и решаващо. 

В Манчестър Юнайтед нямаше промени от предишния мач, след като Магуайър, Линдельоф и Рашфорд преодоляха късния фитнестест, за да стартират. За домакините промяната бе една, като Хари Уилсън се появи вместо Арно Грьоневелд.
 
Двубоят се игра под сериозен дъжд, а началото за Червените дяволи определено бе добро. Перейра се подхлъзна и стреля неточно, а след това Марсиал прати топката в ръцете на Рамсдейл. 

Черешките определено бяха притеснени, но постепенно се отърсиха от напрежението и в 14-ата минута създадоха ситуация, но Магуайър блокира удара на Лерма. 

Малко след това Фрейзър падна в наказателното поле и Борнемут поиска дузпа. ВАР се намеси, а ситуацията така или иначе бе доста спорна и правилна бялата точка не бе посочена. 

Последваха равностойни минути. Дан Джеймс стреля малко встрани за гостите, докато Фрейзър се измъкна за домакините, но прати топката право в ръцете на Де Хеа. Последваха претенции за дузпа и от Марсиал, но и французинът преигра в ситуацията, така че съдията не свири. 

Изглеждаше, че паузата ще дойде при 0:0, когато домакините вкараха в последната секунда. Смит центрира към Джош Кинг в наказателното поле, където нападателят бе с гръб към вратата, но успя да се справи с Уан-Бисака, да се обърне и от въздуха да простреля Де Хеа с изстрел през краката. 

Така за 11-о поредно гостуване в първенството Юнайтед не запази суха мрежа, с което изравни негативния си рекорд от 2002-2003. 

Второто полувреме започна с положение за домакините, при което Фрейзър стреля в Де Хеа. Последва доста мръсно влизане на Кук срещу Рашфорд и добре, че нападателят подскочи навреме. Защитникът се размина само с жълт картон. 

Юнайтед обаче не успяваше да постави съперника под напрежение. В 63-ата минута Калъм Уилсън подаде отлично в наказателното поле за Кинг, който засече, но Де Хеа излезе навреме и блокира изстрела, а след това Хари Уилсън не успя да се справи добре при добавката. 

В 68-ата минута Хари Уилсън получи отличен шанс от свободен удар, но от границата на наказателното поле прати топката над вратата. Няколко минути по-късно и Калъм Уилсън получи шанс, като този път бе точен, но Де Хеа реагира подобаващо и изби покрай вратата. 

Гостите се хвърлиха напред в последните минути и първо резервата Мейсън Грийнууд удари гредата отблизо, а малко след това Мактомини стреля опасно от границата на наказателното поле, но Рамсдейл се справи. 

В края и Фред получи възможност да прати топката към вратата, но го направи в ръцете на Рамсдейл и с това приключиха шансовене за гостите, стигайки се до победа на Борнемут. 

Борнемут – Манчестър Юнайтед 1:0
 
1:0 Кинг 45
 
Борнемут: Рамсдейл, Смит, С. Кук, Аке, Рико, Х. Уилсън (86 Л. Кук), Билинг, Лерма, Фрейзър, Кинг, К. Уилсън
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака (80 Уилямс), Магуайър, Линдельоф, Йънг, Мактомини, Фред, Перейра (68 Лингард), Джеймс (80 Грийнууд), Марсиал, Рашфорд