Манчестър Юнайтед се върна на победния път, след като постигна победа с 3:1 над "чайките" от Брайтън на своя "Олд Трафорд", като това се случи в среща от 12-ия кръг на английската Висша лига. 

След този мач отборът на Оле Гунар Солскяер заема 7-то място в класирането с актив от 16 точки, докато противникът на тима от днешния ден спадна до 11-ата позиция с точка по-малко от "червените дяволи".

И макар да имаше сериозни кадрови проблеми за мача днес отборът на Юнайтед показа характер и стигна до трите точки след гол на Перейра в 17-ата минута и автогол на Прьопер, който падна две минути след това.

В 64-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез Дънк, но Рашфорд оформи крайния резултат две минути след това. 


Срещата започна доста по-добре за домакините и в 17-ата минута след два рикошета отборът откри резултата в своя полза.

Перейра опита да намери Джеймс, но топката му бе избита, а след това кълбото попадна в краката на Марсиал. Той върна към Перейра и при изстрела на последния се стигна до рикошет в Стивънс, но все пак топката попадна във вратата. 

Две минути след това Юнайтед стигна и до второ попадение. МакТоминей получи една перфектна топка от Магуайър и от близка дистанция опита да вкара, но Прьопер докосна за последно топката и попадението бе записано като автогол.

Попадението бе разглеждано от VAR, тъй като имаше опасения, че Магуайър е играл с ръка, но в крайна сметка те отпаднаха и голът бе зачетен.

В 27-ата минута имаше сериозни съмнения за дузпа срещу Рашфорд, който падна в наказателното поле, но в крайна сметка такава не бе отсъдена.

Дъфи можеше да намали три минути след това, но някак си неговият удар премина покрай вратата, а до почивката нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него не се стигна до нищо кой знае колко опасни.

В 57-ата минута реферът реши да използва VAR заради нарушение на Уилямс от Юнайтед и в ситуацията можеше да се стигне дори до червен картон за младока, но в крайна сметка след повторенията се видя, че той заслужава само жълт.

В 64-ата минута гостите върнаха един гол чрез Дънк, който от близка дистанция не сгреши.

Юнайтед обаче бързо си върна предимството от две попадения само две минути след попадението на гостите, след гол на Рашфорд. Toй бе намерен непокрит на точката на дузпата и вкара с лекота топката във вратата.

До края домакините изпуснаха няколко шанса, но въпреки това задържаха преднината си и така стигнаха до успеха. 

Манчестър Юнайтед - Брайтън 3:1
1:0 Перейра 17
2:0 Прьопер 19 автогол
2:1 Дънк 64
3:1 Рашфорд 66

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс (90+1 - Рохо), Мактоминей, Фред, Джеймс, Перейра, Рашфорд (90 - Гринууд), Марсиал 

Брайтън: Райън, Монтоя (46 - Мърч), Дъфи, Дънк, Бърн, Тросар (60 - Грос), Прьопер, Стивънс, Алзат, Мопе, Конъли (46 - Мъри)