Манчестър Юнайтед продължава да се излага този сезон, след като падна с 1:2 при гостуването си на Астана в среща от група "L" на Лига Европа.

Падението на "червените дяволи" беше пълно тази вечер, след като те бяха обърнати в резултата.

Джеси Лингард даде аванс на Юнайтед, но Шомко изравни, а Бернард си набута автогол. Така англичаните не спират с издънките си във Висшата лига и Европа, но все пак продължават напред в турнира.

Трябва все пак да се отбележи, че мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде шанс за изява на повечето си резервни играчи, както и младоци от школата.

Юнайтед започна по-добре мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Англичаните много добре разиграваха и не даваха почти никакви шансове на Астана. Последователно Грийнууд и Чонг можеха да вкарат, но нямаха шанс.

Така се стигна до 10-ата минута, когато Лингард стреля страхотно и опъна мрежата на домакините за 0:1.

Страхотно начало за момчетата на Солскяер, които продължиха да атакуват и натискат, но бяха много непохватни пред гола и изпуснаха възможността да си решат срещата още през първото полувреме.

Малко преди почивката Астана стигна до положение, но Ротариу от чиста ситуация стреля в аут.

Втората част започна с нов шанс за гостите. Шоу намери Чонг, но той стреля високо над гредата. Този пропуск се оказа решаваш, тъй като при ответната атака Астана изравни чрез Шомко, а малко по-късно пък Бернард си набута автогол и Юнайтед бе в нокдаун.

Домакините дори можеха да вкарат и трето попадение, но Сигурйонсон не намери мрежата. До края Юнайтед натисна, но нямаше шанс за гол и направи нова издънка този сезон.