Маркъс Рашфорд е два пъти по-ефективен и като цяло е по-добър от Кристиано Роналдо, в сравнение с първите няколко сезона на португалеца на „Олд Трафорд”. 

Срещу Ман Сити младият нападател записа своя мач №127 с екипа на Червените дяволи във Висшата лига, като се оказва, че се справя доста по-добре от бившия №7 в тима за същия брой срещи. 

Рашфорд има по-малко изиграни минути – 8110 срещу 8924, но е вкарал повече голове – 37 срещу 34. Асистенциите му са по-малко – 18 срещу 22, но при ударите предимството е огромно. Той е реализирал своите попадения от 256 изстрела, докато на Кристиано трябваха цели 471. Това означава, че процентът на успеваемост при ударите на Маркъс е 14,5%, докато на Роналдо едва 7,2%. 

Не трябва да се забравя, че когато португалецът бе привлечен през 2003-а, той все пак дойде със статут на обещаваща бъдеща звезда, докато Рашфорд бе доста по-неизвестен, преди да избухне с по 2 гола срещу Мидтиланд и Арсенал през 2016-а, когато бе само на 18 години. 

Напоследък той не спира да бележи и се намира в страхотна форма, но все пак му предстои още много работа и опит да докаже, че може да продължи по стъпките на знаменития си предшественик.